X-wing Hvad skal du købe?

Af: Peter Kejser

X-Wing Faction Købsguide

Når du har fået et par kampe under bæltet som ny spiller, er det naturligt hvis du føles en nysgerrighed om hvad du skal udvide din X-Wing oplevelse med.

Det hele kommer an på hvilken af spillets 7 factions du gerne vil spille med. Der er ikke noget der stopper dig for at starte på mere end en faction, men som ny spiller kan det være en god ide at holde sig til en faction til at starte med, og så udvide senere, hvis det stadig har interesse.

Hver faction har sin egen spillestil, hvilket kan vejlede dit valg, men æstetik og rule of cool er ligeså gyldige grunde. Herunder vil du finde en kort beskrivelse af hver faction, med fokus på hvordan de generelt føles at spille, samt hvordan du nemmest kommer i besiddelse af en fuld 200 points squadron.

Rebel Alliance

Eksperterne i at hjælpe deres venner. De har mange effekter der komboer og hjælper hinanden så længe de holder sig relativt tæt på hinanden. Deres fly er ofte også hårdføre, og kan tage nogle tæsk imens de giver ligesådan tilbage. Disse fordele opvejes med at de ofte kun har råd til at få et medium antal fly på bordet.
Til Rebel Alliance kan du bruge din T-65 X-Wing fra dit grundsæt.

Derefter kan vi anbefale tre forskellige muligheder der vil få dig op på en fuld 200 points squadron:

 • Phoenix Cell Squadron Pack er direkte designet til at være en hurtig og nem start til denne faction. Du får i en samlet pakke tre ikoniske fly og en masse upgrades med det samme.

 • En separat T-65 X-Wing Expansion Pack (der kommer med flere muligheder for piloter til dine T-65 X-Wings), plus vælg to ud af de følgende tre Expansion Packs:
  • BTL-A4 Y-Wing, et dedikeret torpedo- og bombefly med mulighed for turrets.
  • A/F-01 B-Wing, en hård nyser, hvis piloter er bedre når de er stresset.
  • RZ-1 A-Wing, en lynhurtig og billig wing mate, og Rebels eneste dedikerede interceptor.

+ / /

 • En separat T-65 X-Wing Expansion Pack, plus enten en Millennium Falcon Expansion Pack eller en Ghost Expansion Pack. Begge er store tunge basser, der kan give en masse skade i skallen på fjenden.

+ /


Galactic Empire

En faction af specialister. Deres fly gør tit én ting godt, og ikke frygtelig meget andet. Men det betyder at det flyene så gør, er de også fuldstændig fantastiske til. Deres fly er tit til den skrøbelige side, men har styrker i rå effektivitet og manøvredygtighed med højt Initiative, og ellers bare begrave deres fjender i TIE Fighters.
Til Galactic Empire kan du bruge dine to TIE/ln Fighters fra dit grundsæt.

Derefter kan vi anbefale tre forskellige muligheder der vil få dig op på en fuld 200 points squadron:

 • Skystrike Academy Squadron Pack er direkte designet til at være en hurtig og nem start til denne faction. Du får i en samlet pakke tre dødbringende fly og en masse upgrades med det samme.

 • En separat TIE/ln Fighter Expansion Pack (der kommer med flere muligheder for piloter til dine TIE/ln Fighters), plus to ud af de følgende tre Expansion  Packs:
  • TIE Advanced x1, Darth Vaders fly, den ultimative badass skurk.
  • TIE/D Defender, et bæst af et fly, der klarer sig bedst når det flyver hurtigt.
  • TIE/in Interceptor, en endnu mere manøvredygtig TIE Fighter med langt bedre våben.

+ / /

 • En separat TIE/ln Fighter Expansion Pack, plus en VT-49 Decimator Expansion Pack, som er en ordentlig krabat af et fly, der kan give en masse skade med sine turrets mens fjenden forsøger at tygge sig igennem den.

+


Scum and Villainy

En interessant faction, idet deres identitet er baseret på at “bryde reglerne”. De har en masse beskidte tricks i lommen og elsker at kontrollere bordet til deres fordel, hvor de lukker fjenden ned indtil det rigtige øjeblik. Med henhold til fly har de adgang til en bred vifte, uden nogen særlig præference for størrelse eller antal.

Til Scum and Villainy kan du desværre ikke bruge dine fly fra grundsættet. I stedet vil vi anbefale dig at købe Fugitives and Collaborators Squadron Pack, der er direkte designet til at være en hurtig og nem start til denne faction.

For at komme op på en fuld 200 points squadron kan vi derefter anbefale tre forskellige muligheder:

 • Slave I Expansion Pack, der er et aggressivt og robust fly der slår frygtelig hårdt, sådan du rigtig kan udnytte narrestregerne fra dine andre fly. Og så har den endda en kanon både fremad og bagud. Vær opmærksom at der også er en “Slave I” expansion til Separatist Alliance. Den du leder efter, er rød.

 • Fang Fighter Expansion Pack, der også er et aggressivt fly, men som i stedet elsker at udnytte sin fantastisk manøvredygtighed til at angribe fra uforventede vinkler eller også bare lige på og hårdt fra fronten så længe den kan komme ind på Range 1.

 • Hound’s Tooth Expansion Pack, et stort fly, der flyver som et køleskab fyldt med cement. Til gengæld kan det med de rigtige piloter slå langt hårdere end ellers, og har derudover en 180 graders front arc, i stedet for den normale 90 grader. Og så kommer den også med et lille billigt ekstra fly i form af en Z-95 Headhunter.


Resistance

Denne faction drager meget af deres identitet fra at de er efterkommerne til Rebellerne, og derfor flyver opdateret Rebel hardware. Dog er deres spillestil markant anderledes. Deres piloter er meget mere fokuserede på at gøre cool ting selv, og kombo med deres egne upgrades end med deres wing mates for det meste (men ikke altid).

Til Resistance kan du desværre ikke bruge dine fly fra grundsættet. I stedet vil vi anbefale dig at købe Heralds of Hope Squadron Pack, der er direkte designet til at være en hurtig og nem start til denne faction.

For at komme op på en fuld 200 points squadron kan vi derefter anbefale tre forskellige muligheder:

 • T-70 X-Wing Expansion Pack, da dette fly er den solide rygrad til Resistance, og her giver dig endnu flere muligheder til de to X-Wings du allerede har fra din squadron pack.

 • RZ-2 A-Wing Expansion Pack, sådan du har endnu flere muligheder til dine RZ-2 A-Wings, som er et vanvittigt hurtigt og manøvredygtigt fly, der både kan skyde fremad og bagud, alt efter hvad der er brug for.

 • Resistance Transport Expansion Pack, der giver dig et dedikeret support fly til resten af din squadron, som kan give ekstra action. Modellen er også lavet sådan du kan flyve cockpittet separat med sine egne piloter, som en lille billig wing mate hvis det er det der er råd til.


First Order

Denne faction har nærmest taget den hensynsløshed som Galactic Empire havde overfor deres piloter og gjort til en kunst. Som en faction har First Order et mål: komplet udslettelse af fjenden, koste hvad det vil. De er den faction, der ikke har nogen skrupler med at sætte ild til sig selv, så længe det i sidste ende gør mere ondt på deres modstander. Og ondt det gør det. Meget endda.

Til First Order kan du desværre ikke bruge dine fly fra grundsættet. I stedet vil vi anbefale dig at købe Fury of the First Order Squadron Pack, der er direkte designet til at være en hurtig og nem start til denne faction.

For at komme op på en fuld 200 points squadron kan vi derefter anbefale et par forskellige muligheder:

 • TIE/sf Fighter Expansion Pack, der giver dig en fleksibel platform, der er nem at flyve på bordet. Du kan bygge den så du fokuserer på at den både kan skyde fremad og bagud, eller gøre dens fremadrettede kanon endnu stærkere.

 • TIE/vn Silencer Expansion Pack, som giver dig et fly, der er hurtigere og mere manøvredygtig end en TIE Fighter, men har lige så meget våbenstyrke og udholdenhed som en X-Wing. Et utrolig stærkt fly.

 • Xi-class Light Shuttle Expansion Pack, der kan give din squadron et dedikeret support fly, der kan gøre dine skibe endnu mere aggressive og slå endnu hårdere end de allerede gør.


Galactic Republic

En faction med to identiteter; Jedi og kloner. Jedi er super manøvredygtige fly, der kan super slå hårdt, og med hit-and-run taktikker kan være super svære at få ned. De er dog rigtig dyre at få på bordet. Kloner i den anden grøft er billige, hårdføre, og støtter hinanden ved at få fjenden fanget i krydsilden. Mix and match at will.

Til Galactic Republic kan du desværre ikke bruge dine fly fra grundsættet. I stedet vil vi anbefale dig at købe Guardians of the Republic Squadron Pack, der er direkte designet til at være en hurtig og nem start til denne faction.

For at komme op på en fuld 200 points squadron kan vi derefter anbefale tre forskellige muligheder:

 • Delta-7 Aethersprite Expansion Pack, da den giver dig flere spændende Jedi piloter til den Delta-7 Aethersprite fra din squadron pack. Derudover kan du konfigurere dine Delta-7 fly til enten at være billige interceptors eller dyre brawlers, alt efter om du bruger Delta-7B upgrade kortet. Hvis Jedi er det du specifikt er tiltrukket af, er det her en rigtig god ide.

 • ARC-170 Starfighter Expansion Pack, da det giver dig en relativ billig måde at få et nemt fly med tre angreb som standard, er hårdfør nok til at kunne tage nogle tæsk, og kan også skyde bagud.

 • BTL-B Y-Wing Expansion Pack, da dette fly giver dig nogle gode muligheder for at kontrollere modstanderen med dens Ion Cannon Turret upgrade, eller bygge den til at slå frygtelig hårdt med torpedoer.


Separatist Alliance

Denne faction elsker sværme. De fungerer bedst med en masse billige fly, der alene ikke er frygtelige gode på nogen måde, og ofte flyver på en lidt wonky måde. Til gengæld har de små evner, indbygget i næsten alle deres fly, der gør at jo flere de er sammen, så stærkere bliver de. Det betyder at de ofte er den rent pengepungsmæssigst er en relativt dyr faction at komme ind i, da de skal bruge mange fly for at være rigtig effektive. Men hvis det er noget man er villig til, og man samtidig kan overskue at flyve mange små wonky fly, kan man få en squadron, der individuelt ikke er fantastisk gode, men der sammen kan slås med selv de mægtigste.

Til Separatist Alliance kan du desværre ikke bruge dine fly fra grundsættet. I stedet vil vi anbefale dig at købe Servants of Strife Squadron Pack, der er direkte designet til at være en hurtig og nem start til denne faction.

For at komme op på en fuld 200 points squadron kan vi derefter anbefale fire forskellige muligheder:

 • Jango Fett’s Slave I Expansion Pack, der er et stærkt, aggressivt og robust fly der slår frygtelig hårdt, og så har den endda en kanon både fremad og bagud. Det gør også at du ikke behøver så mange fly i starten. Vær opmærksom at der også er en “Slave I” expansion til Scum and Villainy. Den du leder efter, er blå.

 • Vælg to ud af de følgende fire Expansion Packs:
  • Hyena-class Droid Bomber, et bombefly, der med sine forskellige piloter også kan blive en support eller en torpedobåd.
  • Nantex-class Starfighter, et fly der giver sig selv tractor tokens for at lave de vildeste manøvre, og måske endda kaster dem efter fjenden bagefter.
  • HMP Droid Gunship, et tungt fly, der er klar til at brawle, og har evnen til at flyve sidelæns i stedet for fremad.
  • Droid Tri-Fighter, en hurtig og aggressiv interceptor, der enten kan puttes direkte ind i din sværm, eller konfigureres til at bruges selvstændigt på flanken.

/ / /

 • Sith Infiltrator Expansion Pack, der giver dig et fly du kan bruge som en support platform ved hjælp af mægtige sith lords som enten piloter eller crew.  Alternativt kan du bruge den som en snigende forhammer ved hjælp af dens cloaking device.

 • Endnu en Servants of Strife Squadron Pack. Den her mulighed kan virke fjollet og ikke særlig spændende, men på grund af Separatisternes vanvittig billige vulture droid fighters der elsker at være i store sværme, kan det være en rigtig god måde at skaffe flere fly på. Dette er fordi du kan ved de fleste steder købe denne Squadron Pack med tre fly til prisen for to almindelige fly.

+