WILD WEST EXODUS

WILD WEST EXODUS

Af: Rune B Larsen

Wild West Exodus

Wild West Exodus er i meget korte træk, et hurtigt skirmish figurspil, med cowboys, indianere, ”zombier” og ”robotter” alt sammen blandet super godt sammen med et lækkert steampunk feel.

Det er den vilde vesten, en meget turbulent tid, med banditter, sheriffer, indianere og resterne af både sydstats hæren og den sejrrige nordstats hær (og mange flere…) der alle kæmper om overtaget.

Der til blander du så både rumvæsner, ”ret-troende”, Conquistadores og teknologiske ”vidundere”.

Et rigtig stort plus, ved Wild West Exodus, er at enheder bliver solgt i Posse boxe, det betyder at du med to æsker og nogle 10 siders terninger, faktisk kan begynde at spille.

Både regler, figur stats og kort kan hentes fra spillets hjemmeside (se link nederst) og er lige til at skrive ud. Alternativt kan man købe startæsker med en Posse, kort, tokens, terninger og regler eller blot ”gubbins” æsker, med kort, terninger, regler og tokens.

Du skal dog være opmærksom på at regler opdateres løbende og eventuelle købte regelbøger er ikke aktuelle ret længe af gangen, men du kan altid downloade de aktuelle regler samt rettelser til keywords fra spillets hjemmeside  www.wildwestexodus.com

Du kan vælge imellem 8 forskellige hovedgrupper Enlightened, Hex, Lawmen, Order, Outlaws, Union, Warrior Nation og Watchers.

Vi er igang med at lave artikler om de forskellige factions/grupper og deres respektive undergrupper her på siden.

Du kan spille med et hav af, mere eller mindre, kendte navne fra det vilde vest, f.eks. kan du spille med Abraham Lincoln, Jesse James, Doc Holiday, Wyatt Earp, Pancho Villa, Wild Bill Hickok eller de lettere historisk inspireret figurer Nikolai Tesla, Thomas Edeson eller Gustave Eiffel samt en vældig blanding af spændende figurer.

Flere af disse figurer kan også bruges på kryds og tværs af factions/grupper f.eks. kan Doc Holliday bruges både som Outlaw (”bandit”) eller Lawman (sherif).

Et standard spil kan spilles på 3×3 tommer (inches) og dækker op til omkring 1499 point, hvis du er til større slag kan du bruge en 4×4 tommer  battlefield (typisk fra 1500 og op til 2499 point), eller også ganger du bare op, så 5×5, 6×6 osv. 

Hvis man holder sig til en 3×3 ”spilleplade”, får man måske den bedste oplevelse af hvad spillet går ud på, det skal nemlig gerne føles som et actionfyldt spil, med masser af skyderi, i bedste wild west stil.

En Posse (gruppe/hær) består typisk af en leder og 6-7 ”helte”, så hver figur er sin egen personlighed og har nogle unikke keywords. Alt efter hvordan du sætter din Posse sammen, kan du også få nogle ekstra bonusser enten til din leder eller til hele din Posse.

Det er nogle rigtig fede figurer og der er nogle rigtig gode muligheder for et underholdende spil. Der bliver stadig udgivet nye figurer og der bliver lavet opdateringer af nogle af de ældre, så spillet er i konstant udvikling.

Hovedparten af figurene bliver lavet i resin og er rigtig fin kvalitet, dog kan man stadig få flere af de menige soldater eller Outlaws (banditter) på sprues og der er typisk en 10 figurer i sådan en pakke.

Jeg kan så absolut anbefale spillet og figurerne, det er super fint og når man er kommet igennem de grundlæggende regler er det primært de mange keywords man skal holde styr på.

Spillet udgives af Warcradle Studios og du kan læse hele forhistorien og meget mere om de enkelte grupper eller figurer på deres hjemmeside.

Der er også gang i to udvidelser til spillet nemlig Dystopian Wars, med krigsskibe og forskellige nationer og fractioner i intense søslag og Lost World Exodus som også er et skirmish figurspil hvor figurerne også kan bruges til Wild West Exodus, dog ser vi her bl.a.

Theodor Rosevelt riddende på en raptor og seneste tilkommende Posse er Cat people (menneskelige katte ”helte”).

Der sker en hel del og det er meget spændende at følge med i og naturligvis også at spille…

Lyst til at snakke med andre fra det danske WWE community så join vores Facebook gruppe HER eller vores Discord server hos Dansk Hobby og figurspil