Turneringer, er det noget for mig?

Turneringer, er det noget for mig?

Af: René Skall

Din første turnering i Star Wars: Legion

Er det noget for mig og hvad skal jeg have med?

Turnering – det kan være et skræmmende ord i alle nybegynderes ører, og derfor vil mange måske vælge ikke at deltage i turneringer i Star Wars: Legion.
Lad mig starte med at sige, Star Wars: Legion turneringerne er de mest hyggelige og afslappende forsamlinger, af Star Wars nørder man kan forestille sig. Folk er meget imødekommende også selvom du er helt ny spiller, derfor vil du sagtens kunne stille op og få en fantastisk dag.

Hvorfor egentlig spille turnering?

Jo, fordi du vil møde mange mere erfarne spillere, og du vil derfor hurtigt lærer en masse om spillet og reglerne, så man ikke får tillært sig nogle forkerte vaner omhandlende regler og spilteknik. Du får en masse erfaring med at spille med dine modeller, og selvom du måske ikke vinder den første turnering du er til, så har du stadig lært en masse, og forhåbentlig fået en masse inspiration og viden med hjem.

Turneringer i Danmark afholdes normalt efter casual reglerne, hvilket betyder at der ikke stilles de store krav fra TO(Tournament Organizer)´s side. Der er ikke så mange ting man skal huske som ikke også gælder hjemme på spisebordet, men her er en huskeseddel og en god ting at overveje.

HUSK

  • Dine modeller og kort til hver enhed
  • 2 kopier af dine armyliste, med enheder, point og upgrades. f.eks. printet fra en army builder eller blot skrevet på papir.
  • Tokens, movement templates, command- og battlecards.
  • Terninger
  • En stofpose eller lignende til at blande dine order tokens i

Nice to have

  • Snacks, nogle gange kan det godt være en god idé at medbringe lidt mad, da pauserne nogle gange er korte, og frokost og aftensmad kan ligge skævt i forhold til hvad du er vant til
  • Vand! Medbring væske, det er ikke til at vide hvad der kan købes på stedet, og om der er tid til at købe det
  • En bakke til at flytte mellem bordene
  • Komfortabelt fodtøj – du kommer til at stå meget op i løbet af dagen.

                                                                                                          En kageform med låg – og magneter i modellerne

                                                                                                            Metalbakke med terræn – og flot SWL DK Logo

                                                                                      Rebel propaganda bakke – læg mærke til plads til kort og tokens.

 

Overvej altid at komme i rigtig god tid, det giver dig både mulighed for at kigge lidt på bordene, pakke ud, aflevere lister og snakket med de andre deltagere.

 

Custom modeller, conversions og fede baser er generelt aldrig et problem, og tilskyndes ligefrem, for hvem elsker ikke at spille imod en flot hær? Men det er altid en god idé at rådfører sig med TO hvis man er i tvivl, om ens modeller eller baser er gangbare. Så hvis du er i tvivl, så kontakt TO inden turneringen, og send nogle billeder af de pågældende modeller.

                                                                                En 3D printet Vader, som er blevet godkendt til brug ved et Større turnering.

 

FFG´s regler siger at man ikke skal have sine modeller malet, det gør sig også gældende ved de fleste turneringer, der kan dog være undtagelser hvor der er et malerkrav, men det vil være annonceret i turneringens info.

Så er det bare med at komme ud og være med i nogle turneringer, det er virkelig sjovt og vi har heldigvis masser af fedt Star Wars terræn i hele Danmark. Og den bedste måde at lære spillet på, er med 3-4 spil i træk, som en turnering vil byde på!

May the force be with you