REBELS

Rebels

Af: René Skall og Rune Bjørn Larsen

Commanders

Luke Skywalker

Oprørshærens helt og håb. Ham vi alle ville være da vi var børn. Luke er oprørernes første commander, og kommer i det første grundsæt. Han er i den dyre ende for Rebel karakterer, men stadig billig i forhold til Empire, CIS og Republic. Han har bundsolide stats, og adgang til “Jedi-pakken” bestående af 2 Force Upgrade slots, samt keywords som Deflect og Immune: Pierce. Dog er denne udgave af Luke, stadig under træning, og han mangler derfor Master of the Force – så du skal bruge dine force powers med omtanke!

Styrker:

 • Mobil commander med nogle af spillets bedste command cards f.eks. Son of Skywalker hvor han får lov til at lave 2 angreb på 1 attack action.
 • Stærkt angreb med 6 sorte i melee, Pierce 2 og Impact 2 Surge til crit.
 • Keywords Jump 1 og Charge, som giver ham en stor threath range, og gør ham meget mobil.
 • Immune: Pierce er en vigtig egenskab i kampen mod andre commanders og operatives.
 • Courage 3 er sjældent blandt Rebels, og det gør at tropperne sjældent flygter, når Luke er i nærheden.

Svagheder:

 • Selvom han har røde defence terninger, så er han ikke uovervindelig. Derfor er placering utroligt vigtigt. Det bedste defence rul, er det du ikke skal lave.
 • 6 Sorte terninger lyder imponerende i melee – men husk at de stadig har 3/8 chance for at misse!
 • Da Lukes force powers ikke refresher sig selv, skal man ofte tænke fremad og bruge recover action på taktiske tidspunkter.

Passer godt sammen med:

 • Force push er en ekstremt god upgrades til Luke. Force reflexes er også god mens man lærer ham at spille.
 • Tauntauns, Wookies, AT-RT? der kan være offensive sammen med Luke.
 • Rebel troopers til at holde baglinjen.

Leia Organa

Alle kender Leia Organa – mange unge nørders første crush, og indbegrebet af en viljestærk kvinde, der kan redde sig selv. I Legion er hun en af de bedste support enheder, og hun giver uvurderlig støtte til Rebel hæren, og er derfor sjældent en dårlig commander at tage med.

Styrker:

 • Leia er billig! Ja jeg sagde billig! Hun bringer virkelig meget til bordet for hendes forholdsvise få point.
 • Hun har virkelig gode command cards, som f.eks. No time for Sorrows hvor alle som får en ordre, må lave et Speed 1 move. Eller Coordinated bombardment hvor hun må lave 3 angreb med 2 røde terninger på unlimited range med Sharpshooter 2.
 • Hendes keywords, som eksempelvis Take Cover 2, hvor hun kan stå uden for fjendens synsvinkel og give 2 dodge tokens, er en virkelig god egenskab.
 • Inspire 2 kan fjerne 2 suppression fra troopers i nærheden, hvilket kan være godt for at undgå at miste actions.

Svagheder:

 • Dårligt forsvar og få wounds, så kan nemt dræbes ved få skud fra din modstander.
 • Courage 2 kan være lidt i den lave ende mod suppression tunge Empire hære.

Passer godt sammen med:

 • Units som kan beskytte hende, eller med en anden commander, som kan tage over hvis hun dræbes.
 • Long range enheder som hun kan hjælpe med at beskytte fra baglinjen.

Han Solo

Han Solo, en uforudsigelig helt fra oprørsalliancen, der modvilligt ender med at hjælpe. Han er smart, han er flabet, og han skyder først. I Legion er Han Solo en pistolsvingende slyngel, der ikke gør synderligt meget for at hjælpe tropperne, men derimod gør hvad han kan for at forbedre sine egne odds. Dog skinner heltemodet igennem når han en sjældent gang imellem laver en afgørende vildledning.

Hvis du vil bluffe dig gennem slagmarken, forpurre dine modstanderes planer og skyde hans tropper ned på klods hold, så er Kaptajn Solo den rette commander for dig.

Styrker:

 • Hans commandcards tillader dig at manipulere commandfasen – enten ved at sende modstanderens kort tilbage på hånden med Change of Plans, eller ved at sikre du får prioritet med Sorry about the Mess
 • Med hjælp fra Reckless Diversion kan du tvinge din modstander til at skyde på enheder han ikke nødvendigvis ville.
 • Han´s keywords gør ham sværere at dræbe, end det ser ud ved første øjekast. Low profile giver ham cover, og Uncanny Luck lader ham rerolle defense.
 • Offensivt er han meget pålidelig og fjerne ofte 3-4 modeller pr tur med Gunslinger.
 • OBS Har errata og har fået keyword Steady

Svagheder:

 • Hvide defence dice har desværre for mange blanke sider.
 • Få wounds og kun Courage 2 gør ham sårbar.
 • Range 2 på hans pistol og Gunslinger gør at du skal være tæt på fjenden – og det kan blive farligt.

Passer godt sammen med:

 • Duck and cover opgraderingen er fantastisk da Han således kan opnå hard cover uanset hvor han står på bordet.
 • Da suppression vil give ham cover 1 så kan han forbedre den med low profile til cover 2.
 • Hans makker Chewbacca, da de giver hinanden tokens hvis de er i range af hinanden, får Han en aim eller en dodge gør Chewie også.

Rebel Officer

Den billigste regulære commander du kan få i Rebels, i udvidelsen kommer også tre nye generic upgrade cards som er rigtig gode.

Styrker: Billig, udfylder dit krav om en commander i din hær. I opgraderings pakken får du 3 nye generic command cards.

Svagheder: Meget lavt styrke både i angreb og forsvar.

Passer godt sammen med: Hær som er presset på point f.eks double heavy eller full specialist squads (Wookies, Pathfinder, Commandoes)

Jyn Erso

Jyn Erso som starter med ikke at tror på oprørets sag og ender med at redde det. 

Jyn er i Legion en speciel karakter i det hun udfylder en helt unik support rolle som commander som ingen andre rebels har.

Styrker: Command cards er virkelig stærke, kan betyde meget for at færdiggøre objectives. Complete the mission er et fantastisk kort.

Hun har inflitrate og kan derfor starte rigtig mange steder på bordet, det kan både være en velsignelse og en forbandelse. Skal virkelig bruges med omhu.

Svagheder: Teknisk svær at spille, da hun er svag defensivt, man kan nemt komme til at miste hende ved få fejl.

Passer godt sammen med: Andre enheder med infiltrate, således hun ikke er efterladt alene langt ude foran resten af hæren. Det kunne f.eks. være Rebel Pathfinders

Cassian Andor

-Rebellernes Multi-Tool

Kaptajn Cassian Andor er en commander med et twist, til rebellerne. Du kan vælge at bruge ham som operative, hvilket giver ham en unik fordel. Vælger du at benytte ham som operative, får han adgang til keywordet Covert Ops, hvilket betyder at Cassians commander token, laves om til et operative token og han får Infiltrate som giver dig mulighed for at infiltrere ham langt fremme på kamppladsen. Det giver dig samtidig et ekstra operative token i ”posen” og kan hjælpe med ordre kontrol, noget rebellerne ikke har for meget af.

Styrker:  

Danger Sense 3 Du vælger selv om du vil fjerne suppression tokens (i rally steppet) og når du ruller forsvarsterninger ruller du en ekstra, pr. suppression token, op til 3 terninger. 

Loadout  Du har mulighed for at vælge dobbelt så mange upgrade kort, dog kun med dyreste korts værdi, og først når Cassian bliver deployed vælger du hvilke kort du vil bruge til ham

Udover disse keywords har Cassians standard våben Pierce 1, hans våben opgraderingskort (til 10 point) giver ham mulighed for at tage en forbedret udgave, der enten kan bruges som sniper gevær med uendelig rækkevide og High Velocity eller en pistol udgave bedre en standard pistolen og Long Shot 1 som giver dig mulighed for at forbedre rækkeviden med 1 for hvert brugt aim token.

Svagheder: Som med mange rebel characters er hvide forsvars terninger et problem.

 

Passer godt sammen med:

Cassian ses ofte med Duck & CoverOffensive PushOverwatchHunter og/eller Situational Awareness som hans training opgraderinger og typisk med Recon IntelSniper opgradring eller Enviromental Gear som opgradering.

Han er altid god sammen med sin trofaste droide K2SO

Lando Calrissian

Meget tematisk bygget Commander og man får virkelig fornemmelsen af en gambler

Styrker: Lando giver dig mulighed for at medbringe flere end 7 command cards helt præcist må du medbring 3 ekstra via Contingencies, hvor du kan spille et tilsvarende pip kort for at bytte med et af de andre. Kan via Covert Ops, blive en operative og få Inflitrate

Svagheder: Meget lavt styrke både i angreb og forsvar. Hans flaw card gør det ikke nemmere at navigere i hans lidt risky command cards.

Passer godt sammen med: Hær som er presset på point f.eks double heavy eller full specialist squads (Wookies, Pathfinder, Commandoes). Han har godt af f.eks. Chewbacca til at guardian wounds.

Operatives

Sabine Wren

Sabine Wren er medlem af besætningen på VCX-100 skibet
Ghost under Hera Syndulla´s kommando. Ghost er omdrejningspunktet i den aminerede serie Rebels, som foregår mellem Episode III og IV.
Hun er en ung madalorianer med interesse for ”graffiti”, derfor ser man hendes armor med mange farver og hendes graffiti token command card, passer derfor godt ind i hendes historie og er meget tematisk.

Styrker:

 • Sabine er matematisk den sværeste rebel enhed at slå ihjel, og alene derfor er hun en unit man altid bør overveje at tage med.
 • Hun er ekstremt mobil med movement 3 og jump 2.
 • Hun er en fantastisk objective-claimer eller runde 5-6 rush mod deployment zone.
 • Hendes offensive egenskaber er ok, uden at være wauw, hendes pistol er en regnbue med en af hver terning, men med “Gunslinger”, hvor hun må angribe 2 gange med 1 action, bliver det stadig kun “okay”.
 • Hendes command cards er gode, f.eks. ”explotions” som kan smide bomber på fjender som har stillet sig for tæt sammen, og som en af de få operatives kan hun også issue orders til andre generic units.

Svagheder:

 • Hendes couragevalue er kun 2, og med hendes stærke forsvar kan hun nemt stacke en del suppression.
 • Ingen sharpsooter eller rerentless. Hvilket gør hendes angreb middelmådigt.
 • Skal næsten spilles med en courage 3 commander, hvilket gør dine characters til en stor investering.

Passer godt sammen med:

 • En commander med courage 3

 

Chewbacca

Vores wookie, hvem elsker ikke Chewie, han er jo en gennemgående karakter og er altid at finde på rebellernes side. 

Styrker:

 • Guardian 3 gør ham rigtig god til at hjælpe andre karakterer eller udsatte enheder med at tage nogle af deres wounds
 • Med Enrage 4, vil han når han når 4 wounds ikke længere få supression og mister det han har. God beskyttelse mod panic.
 • Unhindred og Expert Climber gør ham meget mobil
 • God command cards som har synergi med hver sin commander henholdsvis Leia, Han og Luke

Svagheder:

 • 9 wounds, ja det er en svaghed når man kun saver med hvide terninger og ikke surger.
 • Enrage 4, når han når 4 wounds får han ikke længere cover 1 fra supression

Passer godt sammen med:

Han Sole via Team Work deler de tokens hvilket er meget nyttigt. 

Tenacity, hvis du har planer om Chewbacca skal i nærkamp er tenacity en super god opgradering.

K2-SO

Cassian Andors omprogrammerede droide som kan vise masser af menneskelige følelser.

Styrker:

 • Incognito altså kan han ikke angribes med mindre han selv har angrebet eller har interageret med et objective. 
 • Teamwork: Cassian Andor de deler alle deres tokens hvis de er indenfor range 2 af hinanden.
 • Hans command card “Sacrifice” kan være spilafgørende, K2-SO får guardian 4 og vil i slutningen af sin activation dø, men kan vælge en friendly trooper unit på range 1. Fjentlige enheder kan nu ikke lave ranged attacks imod den enhed resten af runden. 
 • Armor 1 må annullerer 1 hit hver gang han bliver skudt.

Svagheder:

 • Detachment: Casian Andor det vil altså sige man kun kan medbringe ham hvis Cassian Andor også er i hæren
 •  

Passer godt sammen med:

Skal gå sammen med Cassian, men passer også godt sammen med Jyn da han får adgang til en billigere pistolopgradering.

R2-D2

Fra dronning Amidalas flugt fra Naboo til Leias flugt fra Darth Vader og yderligere til Reys søgen efter Luke. R2-D2 har været med hele vejen. 

R2-D2 kan bruges både til rebellernes og til republikkens hære, begge steder optager han en operativ plads i listen. Han kan dog være meget mere værd end de point han koster. 

Styrker:

Hans keyword Secret Mission kan blive forskellen på succes og nederlag og din modstander er nødt til at have fokus på den lille droid. 

Repair 2: Capacity 2 kan reparere sig selv, C-3P0, AT-RTs, Land- og Airspeederen eller A-A5  for 2 skade og det kan han så gøre 2 gange, så 4 skade kan repareres i alt.

Inconspicuos Hvis R2-D2 har et suppresion token må han ikke angribes af fjender, hvis de kan angribe andre enheder. Du kan også vælge at beholde suppresion tokens i dit Rally step, for at kunne prøve at undgå eventuelle angreb.

Svagheder: Er meget langsom med speed 1 move, han har et command card som sætter farten op i en runde. Det er nødvendigt ellers er det meget svært at nå fjendens deployment zone uden en transport.

Passer godt sammen med:

C-3PO som er hans sidekick der kan tilkøbes som upgrade, give lidt mere liv og endnu et keyword Calculate odds som giver en enhed på range 1 en aim, en dodge og en supression, det må også være på R2 selv, og derved opnå bruge af inconspicuos selv. Ulempen er med 2 modeller kan de ikke længere transporteres af en Landspeeder.

Corps

Rebel Troopers

Rebel troopers kendes bedst for deres angreb på skovmånen Endor.

Styrker:

 • Billig effektiv enhed, som har et udmærket offensiv med 1 sort pr. model.
 • Adgang til den meget populærer men let utilregnelige Z6 heavy opgradering.
 • Kan udstyres med ekstra personel opgradering, hvor der oftest benyttes enten en ekstra trooper eller en medical droid fra specialistpakken.
 • Har keyword “Nimble”, som gør at 1 dodge tokens kan generhverves efter brug.

Svagheder:

 • Har kun hvide forsvarsterninger, dog med surge.
 • Keyword “Nimble” benyttes kun efter modstanderens valg om at angribe enheden, og er derfor ikke en action som nødvendigvis betaler sig.

Passer godt sammen med:

 • Det er det mest basic corps valg for rebels, og kan derfor bruges sammen med langt de fleste enheder på rebel siden. Dog vil det ikke være naturligt, at sætte dem sammen med Rebel Veterans, da veterans virker bedst sammen med deres detachments.

Fleet Troopers 

Fleet troopers er de meste klassisk udseende tropper for Rebels, det er vores første møde med tropper fra filmene i den originale trilogi. Og alle Star Wars fans kender scenen med Darth Vader og Fleet troopers. 

Styrker:

 • Stærkt angreb med 2 hvide terninger pr model i enheden.
 • Adgang til en af spillets bedste heavy upgrades med Scatter Gun trooper.
 • 2 røde terninger og med Pierce 1 som er et af spillet bedste keywords.
 • Surger offensivt, hvilket forbedrer de hvide terninger meget.
 • Har keyword “Ready 1”, som gør at enheden får en aim token, efter den har lavet en standby action. Dette keyword er ikke det stærkeste da man ofte skal ende i en dårlig position, for at få glæde af det.

Svagheder:

 • Har kun hvide forsvarsterninger, dog med surge.
 • Deres våben inklusive deres heavy upgrades har kun range 2 – hvilket betyder at du skal meget tæt på din modstander, før du kan skyde.
 • Fleet Troopers er normalt en enhed som tiltrækker sig rigtig meget opmærksomhed fra modstanderen.

Passer godt sammen med:

 • Andre enheder som kan være højprioritets mål for modstanderen, da de ellers sjældent når frem til at skyde.
 • De kan med fordel udstyres med en Rebel officer fra specialist boxen så de får courage 2, eftersom de er meget afhængige af at få begge deres actions og derfor trives rigtig dårligt med suppressions.

Rebel Veterans

Disse rebeller giver faktionens mest for pengene, du får hele 2 enheder i samme pakke.

Styrker: 

 • Har mulighed for at få en dodge inden runden starter hvis de modtager en faceup ordre. God range på deres heavy weapon

Svagheder:

 • Dyre at medbringe og det kan være svært at få ordre på alle.
 • Dodge en mindre effektiv token end f.eks. Aim. Dog kan det kombineres med vigilance og give mere styrke. 

Passer godt sammen med: 

Deres detachment Mark II Blaster cannon. 

Rebel Mark II Medium Blaster

Styrker:

 • Billigst Corps for Rebels.
 • Kan deploye langt fremme på slagmarken via Detachment: Rebel Veteran
 • Kann Fire Support ind i andre enheders angreb og derved give en større dicepool

Svagheder:

 • Få wounds som gør at din modstander ret nemt at fjerne din activation
 • Svær at få ordre på for at trigger Fire Support.
 • Kun 1 model med stor base og kan derfor være svær at gemme bag cover

Passer godt sammen med: 

Kan kun medbringes hvis der er et hold veterans med. Kan firesupport f.eks t-47 Airspeeder eller Leias Coordinated bombardment.

Special forces

Rebel Commandoes (Strike team)

DH-447 Sniper riffel er i Star Wars bedst kendt for at være blevet brugt i Battle of Jeddha

Styrker:

 • Range 1-5 = lang distance trussel, som kan være meget irriterende for modstanderen at gøre noget ved.
 • Billig activation, som kan hjælpe med at holde dine andre enheder tilbage længere, da modstanderen må reagere.
 • Keywords er High Velocity, forsvarende enhed kan ikke bruge dodge tokens hvis kun sniper våbnet skyder.
 • Pierce 1 som fjerne en save fra den forsvarende enhed. Husk at kun holde 1 model synlig for modstanderen, så vidt muligt, for at undgå at miste hele enheden.

Svagheder:

 • Der er kun 2 modeller i enheden og derfor kun 2 wounds. Dette gør enheden nem at eliminere for modstanderen hvis de er placeret forkert.
 • Kan stadig rulle blanke med en aim, så god er 1 sort og 1 hvid terning bare heller ikke.

Passer godt sammen med:

 • Kan bruges i mange rebel lister som billige activations.
 • Passer ind i mange typer af lister.

Wookie Warriors

Wookies fra Kashyyyk er mest kendt for deres rolle i kampen om deres hjemplanet Kashyyyk, og Wookien Tarfful som hjalp Yoda med at flygte efter Order 66. Og ja, så selvfølgelig Chewbacca!

Styrker:

 • 3 wounds pr model er godt, og det giver wookies en god chance for, at alle modeller overlever første angreb.
 • Wookie Warriors er en unit som din modstander generelt vil finde intimiderende, og derfor have fokus på.
 • Stærk i melee – de har 2 sorte terninger pr. model, og et fornuftig skud med 1 hvid og en 1 sort, plus evt. bowcaster.
 • De har gode chancer for at komme af med suppression, via keyword “Indomitable”, som giver røde forsvarsterninger under rally step.
 • De kan nemt bevæge sig rundt på en slagmark med mange forhindringer med både keywordet “Unhindred” og “Expert climber”.

Svagheder:

 • Mangler “Pierce” i melee!
 • Kun hvide forsvars terninger.
 • Kun range 2 med deres våben.

Passer godt sammen med:

 • Kan inkluderes i mange lister som en defensiv linebacker enhed.
 • Man kan sagtens spille med flere af denne enhed sammen.
 • Vil være en god enhed at transportere i closed transport til frontlinjen

Rebel Pathfinders

Pathfinders fra Rogue one kom sammen med Jyn Erso, og de passer tematisk også godt sammen i Star Wars Legion.

Styrker:

 • Pao og Bistan er super gode heavy opgraderinger som gør enheden unik. Bistan er et Ion våben og de har det generelt svært i Legion, men hans rækkevidde på 4 gør at han kan have sin plads.
 • Inflitrate, således de kan være langt fremme på slagmarken sammen med f.eks Jyn
 • Courage 2 er godt da det sammen med Dauntless gør at kan næsten altid vil have 2 actions med denne enhed.

Svagheder:

 • Hvide defence dice er bare dårlige, selv sammen med Danger Sense.

Passer godt sammen med:

Jyn erso og andre enheder med inflitrate.

 

Support

AT-RT

All Terrain – Recon Transport, er bedst kendt fra klonkrigene hvor den var meget brugt af klontropperne bl.a. af 501st., kendt som en hurtige og meget mobil enhed. Det er forgængeren som AT-TP og AT-ST er er videreudviklet fra.

Styrker:

 • AT-RT er et regulært monster for prisen, og kommer ud fra coreboxen som en super stærk enhed.
 • Den spilles oftest med Rotary Canon (5 sorte) eller med Flamer (2 sorte pr. model), som begge har deres forcer. Laser er en dark horse som virker godt i et armor meta eller til range,
 • Har keyword Armored, hvilket gør at alle angrebsterninger som ikke er crits, ikke kan give skade! En virkelig stærk egenskab.
 • Keywords Climbing vehicle og Expert Climber, gør at AT-RT er en god klatre, og kan altså klatre op på forholdsvis højt terræn med kun 1 action, ulig andre køretøjer.

Svagheder:

 • Modellen i sig selv, er meget høj og svær at gemme på slagmarken.
 • Kan med flammekaster være svær at holde modstanderen i arc, da hardpoint våbenopgraderingerne er fixede til front arc.

Passer godt sammen med:

 • Astromech repair droid fra specialist pack, den vil oftest være tilføjet en Rebel Trooper unit.

 

Tauntaun Riders

Tauntaun´s hjemhørende på isplaneten Hoth hvor rebellerne brugte dem til at ride på, når de skulle på rekognoscering. Tauntauns var bygget til nemt at kunne klare de kolde nætter med ned til -60 graders frost!

Styrker:

 • Hurtig, mobil og stærk både i nærkamp og i skydning.
 • Tauntaun Rider er en meget stærk enhed, som kan udfylde mange roller i en hær – Hardhitter, flanker eller måske bare som afskrækning? Under alle omstændigheder SKAL din modstander hele tiden forholde sig til denne enhed!
 • Tauntaun Riders er proppet med keywords.
 • Agile 1, når du laver en move action får du en dodge token. Relentless, efter du har lavet et move må du lave en free attack action, samspillet mellem relentless og Agile er virkelig godt og giver altså en gratis dodge inden du angriber. Derfor bør man næsten aldrig vælge at lave en attack action uden at bevæge sig først.
 • Unhindered og Reposition er er med til at gøre Tauntaun Riders til spillets mest mobile enhed.
 • Tauntaun Riders har desuden Sharpshooter 1 som reducere en defenders cover med 1.

Svagheder:

 • Kun hvide defence terninger!
 • En enhed din modstander klart vil prøve, at få ryddet af bordet. Får de skudt på den før du har nået at aktivere den, så er den meget nemt at skyde ned.
 • Får ikke cover af suppression og kan ikke få cover af f.eks. barrikader.

Passer godt sammen med:

 • Andre hurtige enheder, eller enheder med høj trusselsniveau, som kan fjerne opmærksomheden fra Tauntauns, fra din modstander.

1.4 FD Laser Canon 

1.4 FD Laser Canon også kendt som P-tower er bedst kendt for sin deltagelse i ”The battle of Hoth” hvor den var med i rebellernes forsvar imod imperiet. Et FD laser tower var stærk nok til at kunne uskadeliggøre en AT-ST og kunne virke i temperaturer fra -73 til +43 grader.

Styrker:

 • Range 5! Den lange rækkevidde gør den svær for modstanderen at håndtere.
 • Solidt angreb med 5 sorte terninger.
 • Keywords: Sentinel som giver standby op til range 3 og Full Pivot, kan  dreje hele vejen rundt på 1 action.

Svagheder:

 • Kan undgås totalt af modstanderen hvis placeret dårligt, eller med ”forkerte” deployment zone.
 • Keywordet Stationary gør, at  den ikke kan flytte sig under nogen omstændigheder heller ikke ved panik.
 • Meget stor base som kan gøre den svær at placere i små deployment zones. Hvis placeret forkert kan den altså være helt ude af kampen.

Passer godt sammen med:

 • Den er et fornuftigt supplement til mange hære, men har ikke synergier med ret mange andre enheder. Med undtagelse af Rebel veterans som kan bruge deres coordinate. Dog vil Veterans så ofte være ude af stand til at angribe fjenden pga afstand.

Heavy

T-47 Airspeeder

T47-Airspeeder er produceret af Incom corporation, og Rebels fik kort inden Battle of Hoth leveret en mindre deling af disse lette fartøjer. Der var store problemer med at få dem operationsklare i det barske vejr, men med modifikationer lykkedes det at gøre dem flyveklar inden imperiet angreb. Speederen er nok mest kendt for, at taget en AT-AT ned uden at løsne et eneste laserskud, men derimod ved hjælp af sin kabelharpun.

Styrker:

 • Hurtig hardhitter, som med sit stærke angreb af 3 sorte og 3 røde på range 3 virkelig kan gøre det surt at være fodtudse.
 • Bagud vendt harpun som kan uddele suppression eller vende en AT-ST den forkerte vej. Måske mere en gimmick end en stærk egenskab.
 • “Immune to range 1” gør den immun overfor bl.a. granater, hvilket gør at den lidt nemmere kan bevæge sig rundt på slagmarken.
 • Keywords omfatter bl.a. “Immune to Melee”, den kan altså kun skydes på –  ikke angribes med melee våben.
 • Den har “Armor” og annullerer altså hits.
 • Derudover har den “Cover 1” som fjerner 1 hit, det kan virke underligt eftersom man fjerner alle hits, men det gør at 1 hit ikke kan konverteres til et crit via angriberens keywords.

Svagheder:

 • Mangler “Pierce” eller “Sharpshooter” for at øge effektiviteten.
 • Få wounds som nemt kan tygges igennem – særligt hvis ikke man har “Cover 2” fra “Outer rim speeder jockey”.
 • Svær at gemme på slagmarken, grundet hvor høj modellen er.

Passer godt sammen med:

 • Astromechs på mobile enheder som kan reparere den.
 • Andre enheder som fjenden er mere optaget af end Airspeederen.
 • Opgraderingen Outer Rim Speed Jockey er en god opgradering, som er værd at overveje.

 

X-34 Landspeeder 

Styrker:

 • Lav hurtigt carrier, som kan medtage en overraskende mængde ildkraft.
 • Landspeederen kan medtage en enkelt trooper model og transportere den over slagmarken.
 • “Armored 2” og “Cover 1” hvilket giver en god beskyttelse mod terninger uden surge til crit, da de første 3 hits, ikke vil kunne konverteres til crits via “Impact”.
 • Forholdsvis nemt at gemme den på slagmarken, da det er en forholdsvis lille og lav model.

Svagheder:

 • Middelmådigt defence.

Passer godt sammen med:

 • R2-D2 eller for en sjov liste med Han Solo, og lave drive by! 

 

A-A5 Speeder Truck

A-A5 Speeder Truck findes der meget få referencer til før den blev introduceret i Star Wars: Legion, faktisk kun fra et ældre spil og en enkelt bog. Men nu er den her Party bussen er igang. 

Styrker:

 • Billig closed transport.
 • Meget stor hvis man ønsker cover til sig selv eller fratage modstanderen skud
 • Mange gode  opgraderings muligheder, både med våben, piloter og crew

Svagheder:

 • Kan ikke gemmes  for skud uanset hvor meget du prøver
 • Kommer i basis udgaven uden våben

Passer godt sammen med:

 • Wookies, Fleet Troppers som har brug for hurtigt at komme tæt på modstanderen.
 • Opgraderinger som følger med er VIRKELIG Gode tag nogle af dem med. Der er også nogle som kan passe på Air- og Landspeeders.