Ny i figurspil

Ny til figurspil, hvordan samler jeg minde modeller og maler dem?

Af: Rene Skall og Dennis Lynggren

  • Hobbykniv eller Exactokniv – Et t værktøj til at rense modellerne for støbelinjer, trimme samlinger, og generelt rette ting til. En god hobbykniv kan gøre jobbet, men en decideret hobby exactokniv er at foretrække, da den er specielt lavet til formålet.
  • Sprue-clipper/tang – De fleste modeller kommer på Sprus og skal klippes af, den alm skævbider virker fint, men man skal passe på ikke at klippe i modellen. en dertil indrettet slipper fra f.eks. citadel er at foretrække. 
  • Superlim/Plastiklim – Om du skal bruge det ene eller andet afhænger igen af din ønskede faction. Plastiklim virker ikke på blød plast, så her skal du bruge superlim. Dog kan superlim også bruges til hård plast, men en decideret plastiklim giver en bedre samling, samt arbejdstid til at justere.

                                               

 

Nu har du samlet dine modeller og kan spille, næste skridt hvis man ønsker det er at male figurene

 

  • Pensler – 2-3 forskellige størrelser pensler kommer man langt med. Som ny spiller kan jeg varmt anbefale fx Armypainters pakker. De har en lille detaljepensel, en almindelig pensel til alt fodarbejdet, samt en drybrush.

 

  • Grunder – Modellerne skal have et lag grunder inden man kan male dem – mange bruger spraygrunder, og her har både GW og Armypainter nogle rigtig gode. Sørg for at vælge en grunder der passer til det maletema du planlægger. En grå grunder er rigtig god til mange maler projekter og er nok den nemmeste grunder at arbejde med som begynder

  • Akrylmalinger – Der skal noget farve på modellerne, og her er akrylmaling det rigtige. Vallejo, Armypainter og GW er alle rigtig gode mærker. Hvis man er helt ny, kan man også overveje et paintsæt.
  • Tal med personalet i din lokale spilbutik, de kan guide dig8-10 farver og 2 washes vil være en super start. Wash bør man altid købe washes som Nuln Oil og Agrax earthshade eller deres lignende wash i andre mærker. 

  • Basemateriale – For at fuldende dine malede figurer er en færdig base en fed detajle. Det kan klares nemt med en basing paste fra Vallejo eller GWs technical linje af malinger. Det er super nemt at putte på og så har man en base, man kan selvfølgelig forbedre udtrykket ved at lave lidt dybde i farverne med f.eks. en wash, drybrush og static gras eller flock. 

Når du har købt ovenstående, har fået samlet dine modeller –