MESBG Ny spiller

Af: René Skall

Velkommen til det fantastiske univers som er Middel-Earth Strategy Battle Game

Det kan være ret overvældende og skræmmende at gå igang med et spil med så stor mængde af enheder, hære og variation. Vi er her heldigvis for at hjælpe dig lidt på vej. Når du har læst denne side skulle du gerne vide hvad du kan starte med at købe, hvor du kan gå hen for at få hjælp, og er blevet lidt mere tryg i at kaste dig ud i denne fantastiske figurverden. 

Hvor skal du starte hvis du vil spille MESBG?

Det du får brug for for at spille er en hær, en reglebog og bog om hæren.

                                                                                                           Reglerne findes i

                                                                                         Din hær findes i en af disse bøger.

Du kan på vores sider Armies of Good og Armies of Evil, se i hvilken af de 2 bøger du finder din hær. Enkelte modeller findes i andre bøger, spørg os på Facebook eller Discord hvis du er i tvivl.

Udover regler og hærbøger skal du naturligvis have en hær. Vi anbefaler alle at købe boksen Battle of Pelennor Fields. Så får du ud over grundreglenbogen en hel del enheder fra forskellige hære til teste af og prøvet spillet.

Da man skal samle figurene selv bør man have en klipper, en kniv og plastiklim så man kan få samlet alle de fede modeller. Modellerne kommer umalet, men man kan sagtens spille en fed kamp uden at male dem.

Skulle man ønske at gå igang med at male, så kig ind på vores Hobby sektion og læs mere om processen med at samle og male modellerne. 

Derudover kan jeg kraftigt anbefale at gå ned i en af butikkerne fra vores kort som du finder på forsiden. Der kan du rådfører dig med personalet og få hjælp til de spørgsmål man altid har i starten af sådan en process.

Spørg om hjælp

Der findes et super godt miljø omkring figurspil generelt i Danmark og Middel-earth er ingen undtagelse, kig ind på vores Discord server, Facebook side eller join den danske Facebook Gruppe for MESBG  SDHL Small Danish Hobbit League

 

Opbyg din hær

Når du har valgt en hær du er interesseret i skal du kigge efter at få lavet en hær med nok modeller til 800-1000 point. Du kan gå med en hær som Fangorn som kun kræver 5-8 modeller eller en Moria hær med rene goblins der måske kræver 60-80 modeller.

I opbygningen af en hær skal man som udgangspunkt huske 

For at en model må være med i din hær skal den være en del af et warband og hver helt kan lede et warband af en hvis størrelse. Så husk:

Heroes of Legend – Må lede op til 18 modeller

Heroes of Valour – Må lede op til 15 modeller

Heroes of Fortitude – Må lede op til 12 modeller

Minor Hero  – Må lede op til 6 modeller

Independant Heroes kan ikke lede andre i kamp

De fleste hære har allierede man kan tage med i kamp.

Hvis man har en GRØN historisk alliance kan man frit tage modeller med fra den anden hær, uden at miste sin bonus.

Hvis man har en GUL bekvemt alliance vil man miste sin hærs bonus hvis man medtager modeller i samme hær. 

Hvis man har en RØD umulig alliance kan kan ikke medtage modellerne i den samme hær.