X-Wing De 7 Factions

Af: Peter Kejser

Factions i Star Wars: X-Wing

Rebel Alliance

Eksperterne i at hjælpe deres venner. De har mange effekter der komboer og hjælper hinanden så længe de holder sig relativt tæt på hinanden. Deres fly er ofte også hårdføre, og kan tage nogle tæsk imens de giver ligesådan tilbage. Disse fordele opvejes med at de ofte kun har råd til at få et medium antal fly på bordet.


Galactic Empire

En faction af specialister. Deres fly gør tit én ting godt, og ikke frygtelig meget andet. Men det betyder at det flyene så gør, er de også fuldstændig fantastiske til. Deres fly er tit til den skrøbelige side, men har styrker i rå effektivitet og manøvredygtighed med højt Initiative, og ellers bare begrave deres fjender i TIE Fighters.


Scum and Villainy

En interessant faction, idet deres identitet er baseret på at “bryde reglerne”. De har en masse beskidte tricks i lommen og elsker at kontrollere bordet til deres fordel, hvor de lukker fjenden ned indtil det rigtige øjeblik. Med henhold til fly har de adgang til en bred vifte, uden nogen særlig præference for størrelse eller antal.


Resistance

Denne faction drager meget af deres identitet fra at de er efterkommerne til Rebellerne, og derfor flyver opdateret Rebel hardware. Dog er deres spillestil markant anderledes. Deres piloter er meget mere fokuserede på at gøre cool ting selv, og kombo med deres egne upgrades i stedet for deres wing mates (men ikke altid).


First Order

Denne faction har nærmest taget den hensynsløshed som Galactic Empire havde overfor deres piloter og gjort til en kunst. Som en faction har First Order et mål: komplet udslettelse af fjenden, koste hvad det vil. De er den faction, der ikke har nogen skrupler med at sætte ild til sig selv, så længe det i sidste ende gør mere ondt på deres modstander. Og ondt gør det. Meget endda.


Galactic Republic

En faction med to identiteter; Jedi og kloner. Jedi er super manøvredygtige fly, der kan super slå hårdt, og med hit-and-run taktikker kan være super svære at få ned. De er dog rigtig dyre at få på bordet. Kloner i den anden grøft er billige, hårdføre, og støtter hinanden ved at få fjenden fanget i krydsilden. Mix and match at will.


Separatist Alliance

Denne faction elsker sværme. De fungerer bedst med en masse billige fly, der alene ikke er frygtelige gode på nogen måde, og ofte flyver på en lidt wonky måde. Til gengæld har de små evner, indbygget i næsten alle deres fly, der gør at jo flere de er sammen, så stærkere bliver de. Det betyder at de ofte er den rent pengepungsmæssigst er en relativt dyr faction at komme ind i, da de skal bruge mange fly for at være rigtig effektive. Men hvis det er noget man er villig til, og man samtidig kan overskue at flyve mange små wonky fly, kan man få en squadron, der individuelt ikke er fantastisk gode, men der sammen kan slås med selv de mægtigste.