Aftermath – NørdCon 2021

Aftermath – NørdCon 2021

14/11/2021 Slået fra Af admin

Aftermath - NørdCon 2021

Skrevet af René Skall 23.11.2021 NørdCon København

Så kom jeg afsted til NørdCon i København, vi var 4 i bilen og vi havde besluttet at køre ud og hjem samme dag det betød uret var sat til 4.50

Op til turneringen havde jeg længe arbejdet på at få MagnaGuards klar så jeg kunne spille en Dooku Magnaguard liste, men 3 dage før ombestemte jeg og valgte at gå med en Rebel Alphastrike liste. Den så således ud 

792/800

10 Activations

R2-D2

3x Rebel Troopers

Rebel Commandos (Strike Team) (DH-447 Sniper)

2x Tauntaun Riders (Situational Awareness)

Tauntaun Riders (Situational Awareness, Comms Jammer)

T-47 Airspeeder (Shriv Suurgav, Mo/Dk Power Harpoon)

T-47 Airspeeder (Wedge Antilles, Mo/Dk Power Harpoon)

Command Hand: Blast Off!•, Sabotaged Communications•, Impromptu Immolation••, Turning the Tide••, Smoke Screen•••, Assault•••, Standing Orders••••

Battle Deck: Battle Lines, Disarray, Hemmed In, Danger Close

Key Positions, Breakthrough, Payload, Bombing Run

Minefield, Rapid Reinforcements, Limited Visibility, War Weary

Jeg gik ind til turneringen ud at have spillet en Rebel liste i 1,5 år ca. så havde ikke de store forhåbninger. 

Velankommet fik vi hurtigt tildelt vores første kamp af den glimrende TO Thomas Leth-Neilsen og i første runde fra jeg Hans Rasmussen fra KBH. 

Kamp 1 vs Hans Rasmussen (Rebel Jank)

8 Activations

Han Solo (Vigilance, Situational Awareness, Targeting Scopes)

Sabine Wren (Situational Awareness, Personal Combat Shield, Electro Grappling Line, The Darksaber)

Mark II Medium Blaster Trooper

2x Rebel Veterans (Rebel Veteran, Situational Awareness)

Mandalorian Resistance (Beskad Duelist, Offensive Push, Recon Intel, Jetpack Rockets)

Mandalorian Resistance (Tristan Wren, Ursa Wren, Situational Awareness, Jetpack Rockets)

A-A5 Speeder Truck (Unorthodox Tactician, Refurbished “Gonk” Droid, Shriv Suurgav, AG-2G Quad Laser, Long-Range Comlink)

Vi skulle spille på et meget tæt og meget flot Scariff bord lavet af Rasmus Hedegaard en af mine kørselskammerater. Jeg fik blå spiller, så mit deck vi spiller med. Hans vælger til min overraskelse at lade Bombing Run ligge i 1 position efter alle 4 bans. Vi ender med at spille Bombing Run, Battle Lines og war weary. Perfekt Turn 0 for mig. Bombing Run vil jeg næsten altid skulle score alle tre point med så mit fokus bliver på at forhindre Hans i at score 1 af hans 3 point. 

Efter setup har Hans 1 bus med Han, nogle rebel veterans på den ene side af den midterste bunker og retsen på den anden. Bomberne placere han på bussen og de 2 madalorians. Jeg skal altså blot forhindre bussen i at score for at vinde. 

I første tur holder jeg mine airspeeders tilbage og de giver bussen wounds så den mangler 2-3 for at være død, Han Solo er stadig i bussen ved slutningen af turen. 2 runde Springer han ud af bussen, airspeeders gør det af med bussen som taber bomben og Han bliver charget af Tauns men overlever ved at rulle 5 saves på 6 terninger.

Højdepunkter fra resten af kampen er de 2 mando squads gør det af med en Taun og Veterans, og score deres 2 point. Sabine laver et heroisk Explosions move, hvor hun rammer både sig selv og Han Solo, med begge, men kun mine 3 units i ranged får skade. Mine 2 Airspeeders og Tauns score deres 3, R2D2 hans ene.

Kampen ender 4-2 Følte mig ovenpå i hele kampen og planen fra Turn 0 virkede.

Kamp 2 vs Tue Brodersen

Nok er Tue og Jeg rimelig skrappe til reglerne, men vi nørdede den alligevel et par gange i løbet af spillet, må nok indrømme at Tue har en overhånd der.

Tue spillede en republic liste med Yoda og Chewbacca, den nye super combo.

800/800
8 Activations

Yoda 200 + 30 = 230
–Force Barrier (10), Force Push (10), Force Reflexes (5), Vigilance (5)
Chewbacca 90 + 9 = 99
–Protector (5), Offensive Push (4)
2x Phase II Clone Troopers 62 + 31 = 93 x 2 = 186
–Z-6 Phase II Trooper (27), Offensive Push (4)
Phase II Clone Troopers 62 + 40 = 102
–Fives (36), Offensive Push (4)
Arc Troopers (Strike Team) 27 + 40 = 67
–Echo (40)
2x Arc Troopers (Strike Team) 27 + 31 = 58 x 2 = 116
–DC-15x ARC Trooper (31)

Tue havde et rigtig dårligt flip på mine Battlecards og vi endte på Hemmed in med Payload og Limited vis. En næsten umulig opgave for rød spiller, han skal bruge mindst 5 ture hvor hans payload flytter sig for at score 2-3 point og jeg skal bruge 3 for at score 3. En store LoS blocking terræn i midten gjorde mine Speeders og Tauns kunne sikkert bevæge sig tæt på ham allerede fra Runde 1.

Yoda og Chewbacca er et freaky monster som bare pløjede mine tropper ned. Men Tue problem var hans Clone troopers og Arcs hurtigt kom i undertal og derfor kunne jeg fra slut runde 3 forhindre hans i at bevæge sig imens min payload rørte ved deres objective. Samtidig havde R2d” scoret sit point. Kort inde i runde 4 kunne vi konstaterer Tue payload ikke ville bevæge sig den runde og derfor endte kampen 4-0

 

Runde 3 mod Johann Johannsson

En spiller jeg aldrig har mødt før, spændende liste med Commander Vader og Bossk.

9 activations

Darth Vader – Burst of Speed, Force Reflexes, Force Push

Bossk -Seize the initiative, Hunter, Targeting Scopes,

Royal Guards – Electrostaff Guard, Hunter

Strike Team – DLT-19x sniper

Strike Team – DLT-19x sniper, Offensice Push

Stormtroopers – RT-97C Stormtrooper, Grabbling hooks

2x Stormtroopers – RT-97C Stormtrooper

Snowtroopers – Ion Snowtroopers.

Vi spillede Key Positions, Hemmed In, War weary

Johann stillede op I en meget defensiv position, jeg fik placere 2 grupper af Tauns lidt for langt på min flanke imod ham, det gjorde dem udsatte,

Runde 1: Jeg mistede desværre 2 Tauntaun modeller allerede pga min fejl. Johann mistede en stormgruppe på nær lederen som stod i vejen for R2D2 kunne score.

Kampen blev en meget taktisk affære og Johann pressede virkelig min liste til det yderste. Med Burst of speed fra Vader i tur 3 kunne Johann præcis ikke nå et move move strike og måtte force push og kun angribe en enhed i Implacable turen, en kæmpe sejr for mig. Jeg var begyndt at give en del skade til Royal guards og fik den sidste stormtrooper leder af vejen.

I runde 3 med Vaders ”Master of Evil” Fik Johann lagt 18 supression ud! Shiv var nødt til at vende om for at undgå risiko for at miste 4-5 enheder, men med range 1 courage kunne jeg ikke dække det hele. Det kostede mig et strike team der ikke havde taget skade, og hele min hær var max presset på activations.

Efter min fejl placering af Tauns havde jeg forsøgt at trække dem tilbage, men havde mistet en gruppe på vejen.

I runde 4 døde Vader og det gav min hær lidt luft.

Spillet herfra blev meget taktisk, og Johann endte faktisk oppe på aktiveringer, men fordi han havde stået stille i sin defensive position, kunne han ikke nå ud og få flest på midter objectivet og det endte 1/1 på det. R2 havde scoret sit point og derfor endte jeg med at vinde 2-1.

 

 

Aftermath

Jeg havde en smule bedre MoV end Jon Horsleben og Kim Reynolds på henholdsvis 2 og tredje paldsen og endte derfor med en samlet sejr.

Dejligt arrangement, med fede borde, og virkelig god stemning blandt deltagerne (som altid). Jeg var meget overrasket over mit resultat, men må indrømme jeg også var lidt heldig med de lister jeg mødte, jeg ville for alt i verden ikke op imod Kim R´s Bus, T47 dobbelt AT-RT Laser og Wookies liste, den havde ikke være nem at bryde ned.

 

Vi kørte hjem fra KBH i glimrende humør Jon var også gået 3-0 og selvom jeg snuppede sejren tror jeg han var godt tilfreds. Rasmus blev nummer 4 som bedste 2-1 og Rune som nok gik 1-2 vandt til gengæld sportsmanship prisen.